Fotoporträtt av queer tatuerare Uve the Kid som står framför ett stort glasfönster med växter och regnbågsflaggan. Uve har mörkgrön jacka, rakade tinningar och stor fluffig lugg som sticker fram unde stor keps, sneglar in i kameran.

Samtal med UVE THE KID

UVE THE KID, tatuerare, pronomen hon/hen -lesbisk/queer tatuerare från Barcelona, arbetar mellan hemstaden och London.

Hur skulle du beskriva ditt arbete?
Jag försöker att visa mitt perspektiv och viktiga erfarenheter genom en mängd olika queera och kink bilder i svart illustration/grafiskt stil som hjälper mig att identifiera mig själv och samtidigt personen jag arbetar med.

Hur kom du i kontakt med tatuering, hur lärde du dig?
Jag har alltid varit fascinerad av hantverket och tatueringsscenen men det var inte förrän för några år sedan som jag påbörjade ett icketraditionell lärlingsskap på en studio. Jag har haft tur sedan dess, eftersom jag aldrig haft en dålig upplevelse med kunder eller andra tatuerare och alla har uppskattat min konst som den är.

Var hittar du inspiration för din tatueringskonst? Vad gör dig glad / nyfiken? Arbetar du med konst på andra sätt än på huden?
Som jag nämnde innan gillar jag att inspireras (för tatuering och för att illustrera) av LGBTQIA+ samhället och mina egna erfarenheter. Att bryta etablerade regler för den patriarkala och konservativa tatueringsscenen är vad som håller mig igång.

När det gäller tatueringskulturen, Vilka förändringar skulle du vilja se? På vilket sätt kan vi som tatueringskonstnärer göra skillnad?
Det är avgörande att kunna identifiera sig/relatera till offentliga personligheter, att bli sedd av samhället. Jag skulle vilja att vi tatuerare fortsätter att ta yrket mot dess inkluderande, normbrytande  ursprung och fortsätta att hjälpa normbrytande identiteter att uttrycka sig själva. Vi behöver skapa ett starkt nätverk på sociala medier, inte bara för att tillhandahålla information/ bildspråk /estetik utan också för att ge oss möjlighet att skapa möten och band i det verkliga livet.

För information och bokningar med Uve the Kid skriv direkt till uverivera@gmail.com!
Uve the Kid kommer att delta i ett samtal tillsammans med andra queera tatueringsartister om tatuering, konst och skapande av trygga och lustfyllda platser på Queer Art Fest Stockholm! Kom och lyssna, men framförallt ta med alla dina tankar och frågor! Moderator Samuel Girma. Välkommen 12/5 kl 14.00 2019, på Konsthall C (Cigarrvägen 14, Hökarängen)

Tags: