Foto porträtt av queer tatuerare Tee Fergus som ser allvarligt snett in i kameran. Hen har en dekorativ tatuering framför örat och en annan på halsen, stickad mjuk tröja och tjocka kedjor kring halsen.

Samtal med THOMARAYA ”TEE” FERGUS

THOMARAYA “TEE” FERGUS, tatuerare, she/her they/them, currently Toronto based

Hur skulle du beskriva ditt arbete?
Jag arbetar mest med linjearbete och svart kontrast, jag skulle säga att de (mina tatueringar) är magiska samlarobjekt, bekräftelser och påminnelser om att universum är stort och fyllt med oändliga möjligheter.

Hur kom du i kontakt med tatuering, hur lärde du dig?
När jag var 21 fick jag en lärlingsplats, jag lärde mig med maskin och har fortsatt att tatuera med maskiner sedan dess.

Var hittar du inspiration för din tatueringskonst? Vad gör dig glad / nyfiken? Arbetar du med konst på andra sätt än på huden?
Mina tatueringar är inspirerade av enlighet och magi, representation, inkludering, feminism och livet i allmänhet.

När det gäller tatueringskulturen, Vilka förändringar skulle du vilja se? På vilket sätt kan vi som tatueringskonstnärer göra skillnad?
Jag tror att det behövs fler inkluderande platser i tatueringsindustrin och mer representation, jag tror också att tatuerare måste vara mer öppna för att tatuera olika hudtoner och sluta hitta på ursäkter varför de inte gör det.

Om den nuvarande Covid-19-situationen tillåter det kommer Tee Fergus att gästtatuera på StaDemonia Tattoo Stockholm i september 2021 i anslutning till Queer Art Fest Stockholm 25+26/9 och på själva festivalen. Så snart vi vet berättar vi mer!