Fotoporträtt av queer tatuerare Mars Hobrecker som sitter på kontorsstol framför ett skåp, nedanför ett högt fönster. Mars sitter avslappnat och tittar in i kameran, bredbent med klackskor och trasiga byxor. Plastflaskor och powersupply syns i inredningen, det ser ut att vara arbetsplats.

Samtal med MARS HOBRECKER

MARS HOBRECKER, tatuerare, pronomen han, bor och arbetar i Brooklyn New York

Hur kom du i kontakt med tatuering? Hur lärde du dig?
Jag hade alltid varit intresserad av tatueringar sedan jag var yngre, och när jag började tatuera mig (vid 18) var det en oerhört kraftfull upplevelse. Jag hade mestadels vuxit upp utan mycket att säga till om när det gäller hur jag representerade mig själv och att bli tatuerad var verkligen första gången jag kände att jag tog äganderätt över min kropp på ett sätt som jag inte kunde tvingas att göra ogjort. Det var djupt personligt, och jag ville kunna erbjuda den erfarenheten till andra. Jag tänkte mig inte att det kunde blir mitt heltidsjobb – när jag började tatuera hade det ingenting att göra med intresse för branschen eller någon form av respekt för dess tradition. Jag ville bara att mina vänner (som mestadels var queer och inte nödvändigtvis bekväma i en traditionell tatueringsstudio) skulle få tillgång till samma känsla av autonomi över sina kroppar och började tatuera i mitt sovrum. Min läroprocess har såklart varit en mycket längre och mer komplicerad historia än att bara börja hemifrån och utvecklas till att öppna min egen studio, men det är där essensen finns till var mitt intresse började!

Var hittar du inspiration för din tatueringskonst? Vad gör dig glad/nyfiken? Arbetar du med konst på andra sätt än på hud?
Min primära konstpraktik och intresse har alltid varit performance baserad, och jag tror att det fortfarande verkligen lyser igenom i de typer av arbeten jag väljer att tatuera. Jag tatuerar nästan uteslutande bilder av människor; Jag är extremt intresserad av figurer, och särskilt de oändliga sätt människor kan röra vid och hålla varandra. Att fånga den typen av interaktion och band mellan kroppar är något som alltid varit väldigt tilltalande för mig i alla medier.

För info och bokningar med Mars skriv direkt till contact@marshobrecker.com!
Vi arrangerar ett samtal med Mars på Trans Fest Stockholms Culture and Community Festival! Samtalet kommer att vara i öppen form så kom och lyssna men speciellt välkomna att ta med era tankar och frågor! Välkommen 31/3 kl 14.00 2019 på CCAP/C.OFF(Körsbärsvägen 9)