Fotoporträtt av queer tatuerare GerFer. Sitter framför en rödmålad dörr, svartklädd i shorts så tatueringar på ben, armar och händer syns, cigarett i handen och tittar allvarlig mot något längre bort.

Samtal med GERFER TATTOO

German Ferreiroa AKA GerFer Tattoo, han/hans, bor i Dublin och arbetar på True Black Tattooing

Hur skulle du beskriva ditt arbete?
Jag gör traditional och black work tattoos. Mycket queer konst -teckningar, målningar och digital konst.

Hur kom du i kontakt med tatuering, hur lärde du dig?
Ända sedan barn, hemma i Argentina, var jag dragen till tatueringar. När jag fyllde 18 och började på college träffade jag folk som också var intresserade av tatueringar och tatuerare och det hjälpte mig att komma igång. Jag lärde mig det mesta själv, med hjälp av vänner och några tatuerare från min hemstad.

Var hittar du inspiration för din tatueringskonst? Vad gör dig glad / nyfiken? Arbetar du med konst på andra sätt än på huden?
Jag inspireras av queer och fetish bildspråk. Förutom mitt arbete som tatuerare deltar jag i flera konstprojekt, utställningar och samarbeten med andra konstnärer.
Jag har självpublicerat ett antal böcker som “The Male Project”, “The Dickpic Project” och “Queerantine”. Det senaste projektet är ett samarbete med fotografen Hue Hale i Berlin, med ett nytt bokprojekt som snart ska vara ute.

När det gäller tatueringskulturen, Vilka förändringar skulle du vilja se? På vilket sätt kan vi som tatueringskonstnärer göra skillnad?
En del bryr sig mer om att vara coola än att göra ett bra jobb, jag skulle vilja se mer respekt för yrket. Som tatuerare borde vi vara nära och lära av varandra, lämna våra egon åt sidan.

GerFer skulle ha ställt ut sin konst och och gästtatuerat på StaDemonia Tattoo Stockholm under Stockholm Pride 2020 men Covid-19 kom emellan. Vi får ses irl i en säkrare framtid!