Sara samlar queer tatueringshistoria/historier!

Sara Swanson är tatuerare och har sedan 2005 drivit StaDemonia Tattoo Stockholm tillsammans med Soledad Aznar, först i Barcelona och sedan 2017 i Stockholm. Förutom att tatuera arrangerar vi konstutställningar av queera konstnärer, har arrangerat minifestivalerna Queer Art Fest Stockholm och Queer Tattoo Expo Stockholm samt ett antal föreläsningar om tatuering och publika samtal om konst och tatuering. Vi bjuder även in andra queera tatuerare att gästtatuera med oss och delta i samtalen.
En dröm vi har är att även samla på queer tatueringshistoria, något som av många anlednignar är svårt att få tag i pga av tex stigmatisering av både tatuering och homo/bi/trans identiteter och aktiviteter. Eller att tatuering inte dokumentats i stor utsträckning ur de tatuerades eller tatuerares perspektiv. Under det här året inleder Sara ett projekt tillsammans med fotografen Del la Grace Volcano, som dokumenterat queer kultur och skapat queer konst de senaste 50 åren! Vi söker nu dig som blivit tatuerad under 80-talet eller tidigare, för att samtala antingen enskilt eller i grupp om hur det var, tankar kring tatueringen osv, allt är av intresse. I slutet av projektet kommer några personer/tatueringar att porträtteras av Del la Grace Volcano och fotografier och texter ställs ut. Du väljer själv om det vi pratar om kan visas i text eller bild -allt vi pratar om får ok från dig innan/om det används i något sammanhang.
Sprid gärna till tatuerade vänner som kan vara intresserade! Tatueringen behöver inte vara gjord i ett queert sammanhang, men vi är intresserade av personer som identifierade sig då, eller identifierar sig nu, som hbtqi+.
Skriv till sara@stademonia.com så ses vi över en fika.
Mer info om Del la Grace Volcano: www.dellagracevolcano.se eller i Dazed

Bild 1 Tatuering av Sara Swanson, Bild 2 porträtt av Soledad Aznar av Del la Grace Volcano från projektet Gender Optional Profiles of Courage